Et langt liv med rejser
Caspar Sutton har skrevet romanen Drømmen om et liv for at belyse, hvordan det er at vokse op med narcissistiske forældre og i to forskellige kulturer. Hvad sker der når forældres egne behov sætter dagsordenen for børn? I romanen belyser Caspar Sutton hvilke konsekvenser det kan have for et barn at blive følelsesmæssigt forsømt, mangle stabilitet og tryghed i dets hverdag.
– Vigtigt er det også, at lysten til at skrive en roman har ligget i min underbevidsthed i mange år, Peter Høegs De måske egnede, følte jeg var skrevet til mig. Efter at have startet min skolegang på Ordblindeinstituttet i København kom jeg på Bordings Friskole, hvor jeg gik i skole med Peter. Han har givet en af hovedpersonerne i De måske egnede mit efternavn, meget passende, for jeg var netop en af de “måske egnede”siger Caspar Sutton
– Som ordblind og vokset op i et akademiker hjem har jeg hele livet følt, at jeg skulle kæmpe for at bevise, at jeg er egnet. Blandt andet derfor har det været vigtigt for mig at skrive romanen Drømmen om et liv.
Men bogen står her som et gyldent bevis på, at Caspar Sutton er mere end måske egnet. Han træder frem som en forfatter med en vigtig historie at fortælle.
Endnu engang i bevægelse, hvor trækronens urolige blade lukker blinkende lysstråler ind. Et af mine yndlingsbilleder, her på bymuren i Lucca med Charlotte i hånden. Her åbner verden sig gennem glinsende og glitrende blade, der skaber en uendelig verden af bevægelse; konstant drivende skyer, fugle i flugt, lysende dampspor fra fly på vej.